Perşembe, Ağustos 25, 2005

Tatil Anıları -1

Bu sene tatilde değişik bir şeyler yapalım dedik. Yeni yerler görelim diye yola çıktık, kültür ve tarih açısından zengin olan İspanya'da karar kıldık. Gittiğimiz yerleri haritada işaretledim. Fırsat buldukça çektiğimiz fotoğraflarla size oraları anlatmaya çalışacağım.

Bir tur şirketinden izin tarihlerimize göre tur satın aldık. Bu şekilde uçak ve otel masrafları daha hesaplı oldu. ( Promosyon dönemi olmadığında uçak biletleriyle pahalı olur. ) Tur şirketinden tur satın aldığımız için vize işlemleri için yardımcı oldular. (İspanya, Avrupa Birliği'ne dahil olduğu için Türk vatandaşlarından Schengen vizesi istemektedir.)

Ağustos, İspanya'nın en sıcak ayı olmasına rağmen bizim gittiğimiz hafta hava serindi. Hemen her gün hava kapalı olduğu için fotoğraflar biraz karanlık oldu. Ama güneşli olsaydı bu rahat da sokaklarda dolaşamazdık :)

Ağustos ayı çok sıcak geçtiği için halk genelde tatile güneydeki sahil bölgesine gidiyormuş. Mesai ve yemek saatleri bize göre daha farklı. Sabah 10-14, akşam 17-20 arası çalışıyorlar. Öğle arası siesta yapıyorlar. Akşam yemeğini de en erken 22:00'de yiyorlar. Hatta saat 20:00 civarı açık restaurant bulmak zormuş, ancak bizim gittiğimiz yerler genelde turistik şehirler olduğu için yemek yemek için yer bulmakta hiç zorlanmadık.

Restaurantlarda servis biraz yavaş olduğu için ve bizim saatlerimize uymadığı için şehri daha çok yaşamak, gezmek istiyorsanız 24 saat açık hamburgercilerde yemenizi tavsiye ederim.

Şimdilik bu kadar, ama devamı gelecek.

İlk durağımız Barcelona : Nereleri gördük? Bizce nereler mutlaka görülmeli? Tavsiyelerimiz neler?

2 yorum:

Adsız dedi ki...

hoş geldin..Merakla maceralarının devamını bekliyor olacağım..

acemice dedi ki...

hoşgeldin iyi bir tatil geçirip dinlenmiş olduğunu düşünüyorum. gördüğün güzellikleri bende bekliyorum.
sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...