Cuma, Nisan 20, 2007

YE # 11 Tavuk

Bu ayki etkinliğimizin konusu tavuk, etkinlik sahibi blog Yemek Aşkı. Birbirinden güzel tavuklu tarifleri toplayan Emel'e kolay gelsin diyorum.

Sebzeli Tavuk

Malzemeler :

  • Bolca domates
  • Biber
  • Havuç
  • 2 küçük Patates
  • Baget tavuk
  • 1 defne yaprağı
  • Kimyon, tuz

Yapılışı :

  • Tavukları teflon tavada arkalı önlü biraz pişirin.
  • Domatesi küp küp doğrayın, tavaya ekleyin.
  • Biberlerin çekirdeklerini temizleyip doğrayın.
  • Havucu ve patatesi soyup ufak ufak doğrayıp tavuklara ekleyin.
  • Defne yaprağı, biraz kimyon ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
  • Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Defne yaprağı tavuğa farklı bir lezzet katıyor, yemeğin suyu sadece domates ve tavuk suyundan oluştuğu için ekmeğinizi banarak tatmanızı öneririm.

Afiyet olsun

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...