Salı, Aralık 13, 2011

Mozaik Pasta (Yumurtasız)

Evde hem çocuklara aktivite olsun, hem de misafirlerimize ikram edelim diye geçen akşam mozaik pasta yaptık. Bemim bıdıkların ellerine birer paket bisküviyi verdim, içinden tek tek çıkardılar, biraz yediler, biraz becerebildikleri kadar kırdılar, sonuna doğru canları sıkıldı, oyuncakları ile oynamak için kaçıp gittiler.


Malzemeler:

* 400 gr petibör bisküvi (2 paket)
* 2 çay bardağı süt
* 2 yemek kaşığı şeker
* 2 çorba kaşığı dolu dolu kakao
* 1 çay bardağı fındık yağı
* 1 paket vanilya
* 1/2 su bardağı kırık ceviz/kabuksuz antep fıstığı
* Portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Önce yere bi sofra örtüsü serilir, büyük bir tepsi ve tepsinin içine de rahat rahat 3 kişinin ulaşıp bisküvileri kırabileceği büyükçe bir kap konur, sonra minik ellerin becerebildiği kadarı ile bisküviler kırılır, anne de arada büyük olanlara müdahale edip kırmaya destek olur.

Sütün içine eklediğiniz şekeri ateşte erittip ılıttıktan sonra kakao ve yağı katıp karıştırın, vanilyayı da ekleyip karıştırmaya devam edin. Kırılmış bisküvileri, cevizi, fıstıpı ekleyip iyice karın, en son olarak da portakal kabuğunu ekleyebilirsiniz.


Kolayca çıkartabileceğiniz bir kabın içine buzdolabı poşeti ya da streç film serip karışımı içine dökün, derin dondurucuda minimum 2 saat, tercihen 1 gece bekletin. Sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

1 yorum:

NuR dedi ki...

Oğluşum çok severdi, 3 günde bir yapardım:)) Tiramisu, parfe filan sever oldu. Bu güzellik unutuldu. Senin tarifinle deneyeceğim, eşimle yeriz,kahve yanında:)))
Afiyet olsun, eline sağlık canım:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...