Salı, Aralık 20, 2011

Turkuazoo

Pazar günü havanın kapalı ve yağışlı olmasına aldırmadan baba, anne, dede, babaanne ve 2 minno arabaya doluştuk, Turkuazoo yoluna düştük. Saat 11 gibi yola çıkmış olmamıza rağmen trafik fena değildi, araba ile Kartal'dan Bayrampaşa'ya 45 dk gibi bir süre içinde vardık.

Turkuazoo, Forum İstanbul alışveriş merkezinin içinde yer alıyor, gezi öncesi enerji depolamak isterseniz IKEA'da bir şeyler atıştırabilirsiniz.

İçerisi hafif karanlık olduğu için çocuklara birebir eşlik etmek gerekiyor, benimkilerden biri ısrarla beyaz büyük balığa takıldığı için sürekli geri kaçıp duruyordu, daha çok büyük balık göreceğiz, köpekbalıkları da varmış diye ancak ikna ettik. Deli danalar gibi koşup "balık balık, sarı balık, turuncu balık, büyük balık, kocaman balık" diye bağırışıp durdurlar.

Girişteki akvaryumların çoğu çocukların görebileceği yükseklikte, 80 metre uzunluğundaki tünel de çok keyifli. Ancak camekanlar biraz yüksek olduğu için çocukları kucağımıza almak zorunda kaldık, aslında bizimkiler tünelde balıklardan ziyade yürüyen bantla ilgilendiler, o da ayrı konu :) Çıkışa doğru o kadar yorulmuşlardı ki, bi baktım kenarlardaki yükseltilere oturmaya başlamışlar.

Bilet fiyatları malesef biraz pahalı, biz internetteki bir fırsat sitesinden aldığımız indirim kuponuyla gittik, bu şekilde biraz daha hesaplıya geldi. Fırsatınız olursa gitmenizi öneririm.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...